Toppbilden, visa:    


M-plays modulsystem

TuveB
Inlägg: 962
Blev medlem: 29 dec 2011, 20:17
Ort: Lund

M-plays modulsystem

Inlägg av TuveB »

Någon som har testat det än eller känner till någon som testat det? Funderar på att bygga några 0n30 moduler, men efter vilken standard ska jag bygga?
#JB17

Magnus P3
Inlägg: 624
Blev medlem: 29 dec 2011, 14:04
Ort: Stockholm

Re: M-plays modulsystem

Inlägg av Magnus P3 »

På ett annat MJ-forum, som har namn efter en spadviftande järnvägstjänsteman, finns ett fotoillustrerat bygge av M-Play-moduler. ;)

Användarens profilbild
Johan Molin
Inlägg: 19964
Blev medlem: 28 dec 2011, 19:49
Ort: Moth Virgin
Kontakt:

Re: M-plays modulsystem

Inlägg av Johan Molin »

"Tågklareraren"? :shock: :mrgreen:

Magnus P3
Inlägg: 624
Blev medlem: 29 dec 2011, 14:04
Ort: Stockholm

Re: M-plays modulsystem

Inlägg av Magnus P3 »

Johan Molin skrev:"Tågklareraren"? :shock: :mrgreen:
...fast med högre tjänstegrad enligt Wikipedia ;)


Användarens profilbild
kasoe
Inlägg: 125
Blev medlem: 30 dec 2011, 06:10
Ort: Lekeryd
Kontakt:

Re: M-plays modulsystem

Inlägg av kasoe »

Det fanns en gång en framtagen norm på svenska för 0-16.5, ägaren till webhotellet där den låg har stängt det kontot och den kom aldrig upp igen eftersom byggandet av moduler inte verkade ta fart och de som byggde hade sina egna system för modulskarvar.

Jag har nog normen någonstans, i grunden var det en FREMO-nrom som anpassats lite och försvenskats, fanns även ett kapitel för amerikanskt som var enklare i profilen. Kortfattat var det en modul som var 50 cm bred i skarven och hade spåret centrerat i mitten... Tror det är i princip samma som en vanlig H0 Fremo-modul, dvs kör på deras H0 moduler.

Intressant tanke med moduler, jag har funderat på samma och bygga mig en mindre anläggning hemma på ca 3-x0,5 meter där jag kan växla lite med mina smalspårsmodeller i nollan. Dock tänkte jag inte bygga efter någon norm utan fritt... Det går ju dock alltid att göra överföringar så det passar ihop om man vill...

Som sagt, hör av dig (gärna med E-post: anders.habo(bulle)gmail.com) så ska jag försöka leta upp normen och maila dig, finns intresse kan vi väl försöka lägga upp sidan igen... ;)

Hälsar,
Anders Ö
Bygger främst modeller av smalspår i nollan och kör (ibland) amerikanskt i N.
Habo Hobby & Tågspecialisten - Södra Sveriges största(?) hobbybutik

Användarens profilbild
P Falk
Inlägg: 2894
Blev medlem: 20 apr 2012, 10:56
Ort: Gråbo

Re: M-plays modulsystem

Inlägg av P Falk »

M-plays modulsystem har jag ingen erfarenhet av, jag såg systemet på plats lite kort på årets Bankalas i Skövde i somras.
Min känsla var att det såg lite bräckligt ut med dessa skivor som byggelement, samtidigt är ju systemet relativt lätt vilket gör det lätt att lyfta och bära modulerna. Ingen av de moduler jag såg hade landskap, spår etc på sig, så det kan ju vara så att det blir stabilare när man har något på eller satt ihop flera till en större enhet.
Jag tror det bästa är om du har möjlighet att själv se det på plats och känna och klämma lite på systemet på egen hand.

Ja, den där normen har jag sett också. Är själv intresserad av något liknande för amerikanskt 0n30, men inte hittat den information jag behöver för att skrida till verket med den första enheten. Jag har tittat på denna länken tidigare: http://www.svensktmjforum.se/forum/inde ... ic=1108.50
Sedan finns ju alltid massor av utländska sidor för olika standarder: http://www.vif.com/users/r-rhurlbut/On3 ... ndard.html
Jag upptäckte också att det blir spännande om man söker på On30 (bokstäverna o och n) eller 0n30 (siffran noll) då man får olika antal träffar.
Anm. Har nu justerat tråden och lagt in ytterligare en länk http://www.fasth.de/On30/modulbygge.php, det var denna jag först for efter...
Jag såg tyvärr för sent att det verkar vara mycket diskussioner på länken till SMJF och inte så mycket tips om bygge... Sorry!
Lycka till med dina moduler och lägg gärna ut det du kommer fram till här i tråden så kanske det finns fler som hänger på. Lycka till!/Peter
---------------------------------------
Medlem i MRW. http://www.mrw1.se

TuveB
Inlägg: 962
Blev medlem: 29 dec 2011, 20:17
Ort: Lund

Re: M-plays modulsystem

Inlägg av TuveB »

Tack för era svar. Har tittat på det som finns om modulerna på tillverkarens sida och "spadviftarforumet" :mrgreen: . Jag tycker Fremo begränsar möjligheterna lite för mycket jämfört med MMM, och det just den "friheten" med spårlägena som MMM medger som alla skriver är charmen med 0n30, den stora friheten. Det blir nog så att jag beställer en modul och testbygger och det kommer att bli MMM. Nästa problem är räls, visst går det att använda H0, men det tänker jag ha till ev. industri och gruvspår. Det finns två tillvekare av spår som är "korrekta" för 0n30, co och Micro Engineering och den senare ser mest rätt ut men verkar svår att få tag på eller hitta en säljare som skickar till europa.
#JB17

Skriv svar

Återgå till "Min Modul"