Toppbilden, visa:    


Stinsen

Ihopsamlade rykten om vad som händer bland tillverkare och bland andra hobbyister!
Användarens profilbild
Johan Molin
Inlägg: 19964
Blev medlem: 28 dec 2011, 19:49
Ort: Moth Virgin
Kontakt:

Stinsen

Inlägg av Johan Molin »

Har nåtts av budskapet att forumet Stinsen slagit igen sina portar.

Allting har sin bakgrund och sin historia, så förstås även detta. Det är givetvis av stort värde att mj-hobbyn kan frodas och vidarebefordras till andra, så att hobbyn vidareutvecklas.

Understundom har den sociala aspekten inte fungerat så väl som den kunde ha gjort. Det är dock givetvis med sorg i hjärtat man nödgas notera att mj-Sverige blivit en gnutta fattigare – även fast det kanske var längesedan detta hände i praktiken.

Men det belyser också vikten för oss alla som umgås på denna typ av forum att närma oss varandra med ödmjukhet, och glädjas åt varandras försök, drömmar och framgångar.

Jag vill hoppas och tro att det är allas vår uppriktiga vilja och strävan här, och på alla andra ställen där man gläds åt de små (och stora) tågen.
Må vi således hjälpas åt att fortsätta verka i den andan och glädjas åt inte bara våra forumisters förehavanden utan även åt våra grannforums. Hobby-Sverige är för litet för att träta.

Användarens profilbild
kasoe
Inlägg: 125
Blev medlem: 30 dec 2011, 06:10
Ort: Lekeryd
Kontakt:

Re: Stinsen

Inlägg av kasoe »

Trist för de som lagt ner det arbete och den energi som krävs för att driva ett forum... Men... Jag tror aatt förre forum snarare är något positivt för MJ-Sverige som helhet.

I det påståendet finns ingen värdering av Stinsen eller andra forum, alla är bra fast på olika sätt.
Vi är så få och det borde gå att få samlad klokskap och diskussion under ett och samma tak och på det sättet få än mer värdefulla diskussioner och trådar, ett större kollektiv ger ett större kollektivt kunnande... :)

Jag tror att det finns något positivt i att vi alla agerar på samma plattform, eller åtminstone färre plattformar.

Men visst, det är alltid trist när någon måste ge upp...

Hälsar,
Anders Ö
Bygger främst modeller av smalspår i nollan och kör (ibland) amerikanskt i N.
Habo Hobby & Tågspecialisten - Södra Sveriges största(?) hobbybutik

Användarens profilbild
Johan Molin
Inlägg: 19964
Blev medlem: 28 dec 2011, 19:49
Ort: Moth Virgin
Kontakt:

Re: Stinsen

Inlägg av Johan Molin »

Eventuellt minns du att jag försökte hylla devisen "Låt hundra blommor blomma" under min tid på Stinsen. Tyvärr fungerade det inte i det sammanhanget. Likafullt tror jag det är väsentligt att alla mötesplatser för likasinnade, i varje fall när det gäller en så oskyldig hobby som att leka med små tåg, måste få leva och frodas utifrån sina egna förutsättningar. Självklart innebär det att somliga mötesplatser av olika anledningar inte lyckas med sina strävanden. Likafullt får i varje fall jag känslan som John Donne uttryckte så väl en gång för många hundra år sedan:
No man is an island, entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main;
if a clod be washed away by the sea, Europe is the less, as well as if a promontory were, as well as if a manor of thy friend's or of thine own were;
any man's death diminishes me, because I am involved in mankind, and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee.

Skriv svar

Återgå till "Andra förvaltningar"